MY LIFE | Wat doe ik toch in die zon?

Het is broeiend heet. De zon brandt op mijn armen en ik word ongemakkelijk van het bezweet t-shirt dat tegen mijn rug plakt. Klinkt dat de laatste dagen bekend in de oren? Of heb je meer geluk en is je t-shirt nog in een frissere staat? Wel, dan zal ik je eens zeggen wat ik de laatste week heb zitten doen: de kelder van ons huis metsen.

Correctie: mijn vader metst, ik voeg. En ik moet zeggen dat het mij nog wel bevalt. Het is een werkje waarbij je de hele dag hetzelfde moet doen en verstand heb je niet echt nodig. Maar als het werk gedaan is, zie je beetje bij beetje die kelder groeien. Dat is wel een fijn gevoel. We bouwen aan ons huis, aan onze toekomst.

Nu ik verlof heb, was het eigenlijk de bedoeling dag we de hele dag aan de bouw zouden werken. Alleen de zon vond dat blijkbaar niet zo’n strak plan en besloot een hittegolf over ons land te jagen. Ik kan je verzekeren: een hele dag bij 30 graden in de volle zon staan werken is geen lachertje. Ik word er zelfs ziek van. Daarom hebben we besloten om ’s ochtend heel vroeg te beginnen en iets na de middag, wanneer het echt te heet is, er mee te stoppen. Zo werken we toch 7 à 8 uur op een dag en blijft er zelfs nog tijd over voor vakantie. Win-win!

En jullie? Wat doen jullie met dit warm weer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s