BEDENKINGEN | Abortus omwille van het geslacht van de baby?

‘Vrouwen mogen abortus plegen als het geslacht van de baby tegen valt.’ Deze kop op de nieuwssite HLN.be sloeg me bijna van m’n stoel. Wablieft? Is het geslacht van de baby nu ook al een reden om abortus te plegen?

Volgens Anne Furedi, hoofd van de grootste abortuslobby in het Verenigd Koninkrijk, wel. Haar uitspraak is het gevolg van een abortus die enkele weken geleden plaatsvond. Een vrouw was zwanger van een meisje en ging daar absoluut niet mee akkoord. De dokters stelden geen vragen en voerden een abortus uit. Het land protesteerde massaal, maar toch werden de dokters niet vervolgd. Anne zegt nu dat de abortus heel normaal was. Wanneer de lichamelijke of geestelijke toestand van de moeder in gevaar komt, mag de foetus verwijderd worden. En dat is volgens haar het geval als de moeder een zoon wil, maar een dochter in de schoot geworpen krijgt.

Wordt het zelf bepalen van het geslacht van ons kind de volgende luxe die we onszelf toestaan?

Is dit waar het met onze westerse wereld naartoe gaat? Moeten we nu echt over alles controle hebben? Alle magie uit de wereld helpen? Kinderen krijgen is een gift, een verrassing waarvan je op voorhand nog niet weet wat er in het pakje zal zitten. Ik vind het zo mooi als mensen tot de geboorte kunnen wachten, om dan te horen ‘proficiat, het is een meisje’ of ‘proficiat, u heeft een zoon’. Dat veel mensen het liever enkele maanden op voorhand al weten vind ik wel logisch. Ik denk ook niet dat ik 9 maanden zou kunnen wachten. Maar dat je het geslacht van je ongeboren kind wil weten, enkel om te beslissen of je het wil houden of niet, dat is een stap te ver. Ik ben voorstander van abortus, maar alleen als de moeder of het kind in gevaar is, als het kind het resultaat is van een verkrachting of bij een andere zeer goede reden. Volgens Anne Furedi zou ik met deze abortus ook geen probleem mogen hebben, want zij vindt het geslacht van het kind een even goede reden voor abortus als een verkrachting. Ik geloof mijn eigen ogen niet.

Abortus omwille van een verkeerd geslacht is een luxe waarvan ik vind dat we die niet verdienen. Elk kind heeft het recht op leven. Dat zo’n zaken in China en India gebeuren, waar jongens en meisjes niet gelijkwaardig zijn, dat kan ik nog begrijpen. Dat zijn abortussen uit wanhoop, niet uit luxe. Hier vind ik het echt ontoelaatbaar.

In andere landen verboden, hier te soepel

En dan te bedenken dat in een land als El Salvator abortus verboden is, wat de omstandigheden ook zijn. Enkele maanden geleden moest een zekere Beatriz daar nog vechten voor haar leven, toen ze vernam dat haar ongeboren kind een groot gevaar voor haar vormde en ze geen abortus mocht plegen. Dat het kind zelfs niet levensvatbaar was, veranderde niets aan de zaak. Verboden is verboden. Uiteindelijk is alles goed gekomen doordat dokters het kind te vroeg hebben laten geboren worden, wat dus geen abortus is. Deze vrouw zou gestorven zijn omdat ze geen abortus mocht plegen en hier zou het een vanzelfsprekendheid worden dat een moeder over het leven van haar kind mag beslissen. Over uitersten gesproken.

Ik hoop echt dat we de klok gaan terugdraaien. Dat er een tijd komt waarin we weer gaan beseffen dat kinderen een geschenk zijn. Dat er veel mensen tevergeefs alles zouden doen om kinderen te kunnen krijgen, of het nu een jongen of een meisje is. Dat de gezondheid van het kind nog altijd het belangrijkste is. En dat abortus omwille van het geslacht van het kind gewoon weerzinwekkend is.

Een gedachte over “BEDENKINGEN | Abortus omwille van het geslacht van de baby?

  1. ik snap het dat die vrouw abortus wil plegen onwille van het geslacht, het kan pschychisch soms zo diep zitten dat verlangen van een welbepaald geslacht zeker als je al enkele hebt van 1 welbepaald geslacht. Ik keur in principe abortus af , maar soms laat de maatschappij ons geen andere keus dan dit te doen. Ik heb bv 7 jongens en zet mezelf nu voor de keus om al dan niet abortus uit te voeren om dat ik het niet meer aankan om geen dochter te hebben en de vraag rijst waarom kon het niet goed gaan toen ik zwanger was van een dochter , want dat verlangen is heel sterk. Het is dat ik nog vanalles wil kunnen blijven doen met mijn gezin en we kunnen niet eindeloos blijven proberen. Ik hoop dat de maatschappij ons wil helpen aan een pracht van een prinsesje dat we toch overal naartoe kunnen gaan zonder verdiet altijd als we prinsesjes tegen komen . Niet te vergeten ondanks het hele grote gemis zie ik men jongens supergraag en zou ze niet meer willen missen , maar ik zou me nog een beter mama voelen met een dochter, ook mijn man mist zen prinsesje heel erg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s