EVENT | Een film onder de sterrenhemel

Vorige week was ik op zoek naar iets leuks om te doen op vrijdagavond. Eens iets anders, iets wat we nog nooit gedaan hebben. Zo kwam ik uit bij een openluchtfilm in de Academie voor Beeldende Kunsten in Mol. De film die gespeeld werd, was Zero Dark Thirty, een film over de zoektocht van de Amerikanen naar Osama Bin Laden. Die film wou ik sowieso al zien, dus dat kwam goed uit. Bovendien was de openluchtfilm gratis. En dus trokken we vrijdagavond richting de Academie voor Beeldende Kunsten in Mol.


Ik wist niet goed wat ik er van moest verwachten, maar ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast werd. De film werd vertoond op de binnenplaats van de academie en die was voor de gelegenheid gezellig aangekleed. De trapjes net voor de binnenplaats werden verlicht dankzij 2 rijen theelichtjes en ook de tafels waar je aan kon gaan zitten, waren versierd met theelichtjes. Een groot wit doek hing omhoog tegen een muur van de academie, wachtend op de film. De grote boom op de binnenplaats maakte het geheel af. Het was er echt supergezellig.

Aan een drankenstand achter op het plein haalden we onze drankjes en als we dat gewild hadden, konden we ook fleece dekentjes op waarborg uitlenen. Terwijl we ons een plaatsje uitzochten, begon het plein langzaamaan vol te stromen.

Om 22u begon de film en aangezien het nog niet helemaal donker was, was de film nog niet 100% duidelijk te zien op het doek. Gelukkig wel duidelijk genoeg om alles te kunnen volgen. Het duurde niet lang of de duisternis had ons volledig opgeslorpt en de film spatte van het doek. Ik keek even naar boven en zag dat de hemel ondertussen bezaaid was met sterren. Een film kijken in openlucht onder de sterren… Hemels. Ik kreeg er meteen een warm gevoel van. Een enkele vleermuis die voor het scherm fladderde maakt het plaatje voor mij, vreemd genoeg, helemaal af.

Ik vond de openluchtfilm echt gezellig en zeker voor herhaling vatbaar. Iets om te onthouden voor in de zomermaanden: de openluchtfilms in Mol.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s