Nieuwe kans op succes

Hoewel ons eerste salsafeestje ons vooral een figuurlijke kater had opgeleverd, besluiten we toch onze stoute schoenen aan te trekken en het nog eens te proberen. Deze keer is de zaal nog leeg als we binnenwandelen. De party gaat ook nog niet beginnen, maar er wordt eerst een initiatie Zouk gegeven en die willen we wel meedoen.

Gelukkig blijven we niet lang alleen en wanneer de initiatie begint, schuiven we toch met verschillende koppels op de dansvloer. Het begin gaat goed. Mijn voeten begrijpen wat de leraar bedoelt en voeren de passen zo goed en zo kwaad mogelijk uit. De initiatie duurt langer dan ik verwacht en na een tijdje volg ik niet meer. Ik weet niet hoe de lesgevers het doen, maar mijn lichaam wil niet op dezelfde manier bewegen. Ik kijk rondom mij en tot mijn teleurstelling ben ik de enige die het niet doorheeft. Ik stel voor om ons naar onze stoel te begeven, maar mijn vriend houdt vol. We zullen de rit uitzitten. Na nog een paar mislukte pogingen heb ik het beet en dan ineens stopt de muziek. De initiatie is gedaan, net nu ik de pasjes doorheb.

Het duurt niet lang of de klanken van de salsa galmen uit de boxen en de eerste dansers begeven zich op de dansvloer. Enkele danspassen later voel ik me weer ongemakkelijk op mijn stoel. Wat een snelheid, wat een souplesse. Ik besluit wijselijk nog even te blijven zitten. Nog even, tot er meer volk aan het dansen geslagen is.

salsa dansen

bron: pinterest.com

Enkele nummers later staat de dansvloer goed vol en doet mijn vriend teken. Zullen we? Ik slik even, zet mijn verstand op nul en sta op. We gaan het gewoon doen, ons gewoon tussen de andere koppels zetten en salsa dansen. Punt.

Onwennig probeer ik mijn vriend te volgen terwijl ik hem zie nadenken over zijn passen. Het is misschien onwennig, maar we dansen wel. En we vergeten even de andere koppels. Wij kijken niet naar hen en zij niet naar ons. We draaien dat het een lieve lust is en enkele keren merk ik dat mijn vriend de salsafiguren niet helemaal uitvoert zoals we ze geleerd hebben. Hij begint met de passen van het ene figuur en eindigt met de passen van een ander figuur. Maar het geeft niet, ik volg gewoon en geniet. Enkele medesalsadansers hadden het ons al gezegd: in verschillende figuren van de salsa komen dezelfde passen terug, dus als je eens een paar passen anders doet is dat geen drama.

Stilaan overwinnen we onze angst en we staan meerdere keren op om te dansen. Daarvoor zijn we toch hier? Het ziet er misschien niet uit, maar het voelt geweldig.

Ineens verandert de muziek en beginnen de dansers de Zouk te dansen. Ik kijk mijn ogen uit en tot mijn verbazing zie ik de andere koppels van de initiatie vlot dansen. Ik moet er om lachen. Wij waren dus het enige koppel dat nog nooit de Zouk gedanst had. Daarom dat het bij de rest vlotter ging. Nu ben ik helemaal gerustgesteld. We komen er wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s