Mylo, de puppy

In deze eerste post van het nieuwe jaar wil ik jullie het allerbeste wensen voor 2013. Dat het jaar nog beter mag worden dan je gedroomd had. Tast het onbekende af, geniet van de kleine dingen die het leven zo speciaal maken en leef met passie.

Verder wil ik jullie ook graag aan iemand voorstellen. Iemand die mij helpt bij deze wensen. Mijn hondje Mylo.

IMG_1675

Ik heb altijd al een hondje willen hebben, maar van mijn vader moest ik wachten tot ik alleen woonde. Begin juni zijn mijn vriend en ik gaan samenwonen en eind augustus kochten we Mylo. Sindsdien fleurt deze schattige viervoeter onze dagen op. Geen enkele dag is hetzelfde en hoewel hij nu al meer dan 4 maanden bij ons woont, blijf ik mij verbazen over ons hondje. Mijn hartje smelt elke keer als die schattige puppy oogjes mij aankijken.

Nu Mylo al een tijdje tot ons gezinnetje behoort, beginnen we hem aardig te kennen. Hier zijn enkele weetjes over onze puppy:

1. Mylo rijdt graag mee met de auto.

Vanaf het begin hebben we hem veel met de auto meegenomen. Elke keer als we hem konden meenemen (vb. naar mijn ouders en naar mijn schoonouders), hebben we dat ook gedaan. Als Mylo nu de auto ziet, loopt hij er meteen heen. Hebben we net een lange wandeling gemaakt, gaat ons puppy aan de deur van de auto staan in plaats van aan de deur van het huis. Het liefst van al kijkt hij in de auto trouwens de hele tijd uit het raam. Hij moet echt alles gezien hebben.

IMG_1576

2. Mylo is dol op andere honden.

Als hij een andere hond ziet, is hij echt niet meer te houden. Dan wil hij gaan spelen. Bij mijn schoonouders hebben ze ook 2 honden en daar zien we onze puppy niet veel. De hele tijd crosst hij met de andere honden door de tuin of daagt hij ze uit om te spelen. Dan is hij niet moe te krijgen.

IMG_1590

3. Planten zijn niet veilig voor Mylo, de kerstboom wel.

Nadat hij een deel van de planten verwoest had, hadden we echt schrik dat hij ook de kerstboom zou trotseren. Daarom kochten we al speciaal plastic kerstballen. Als de boom dan tegen de grond ging, konden we misschien de ballen toch redden. Blijkbaar was onze schrik overdreven want Mylo heeft de boom na 3 weken nog steeds niet aangeraakt. Misschien is Kerstmis voor Mylo ook wel iets bijzonder. Ofwel heeft de kerstboom geluk dat hij van plastic is. Het zal dat wel zijn.

IMG_1654

4. Mylo is een wasbeer.

Onze puppy doet niets liever dan likjes geven. Als je niet oppast heeft hij je hele gezicht gewassen. Voor de duidelijkheid: hij is geen wasbeer, maar een Cavalier King Charles Spaniël.

IMG_1680

5. Mylo kruipt graag onder de zetel.

Als je Mylo niet kan zien, maar wel heel stilletjes hoort janken, dan zit hij hoogst waarschijnlijk onder de zetel. Het begon met zijn speeltjes die onder de zetel rolden en die hij dus moest gaan redden, maar nu doet hij niets liever dan zich zo klein mogelijk maken en zich een weg banen onder de zetel, als een echte avonturier.

IMG_1617

6. Mylo kent de kunst al van schattig te kijken om iets gedaan te krijgen.

Maar ik zal niet toegeven! Echt niet!

IMG_1612

7. Mylo houdt van dekentjes.

Leg hem op een dekentje en je ziet hem van de hele avond niet meer. De profiteur.

IMG_1698

Deze foto’s zijn ondertussen al enkele weken (sommige maanden) oud. Ondertussen is hij hard veranderd. Hij is groter geworden en zijn haar is aan het groeien. Schattig blijft hij gelukkig wel.

Terwijl ik dit schrijf ligt hij naast mij op een dekentje te slapen. Zoals ik al zei: een echte profiteur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s